Udflugter

Her nedenfor finder du info om de udflugter der er planlagt fra stævnets side og som du kan tilmelde dig, når du tilmelder dig stævnet.

Guidet tur ved Thingbæk Kalkminer


Thingbæk Kalkminer, som har været åben for besøgende siden Anders Bundgaard i 1935 anbragte sine originale gipsfigurer i grotterne, er Danmarks mest særprægede museum. Udsigten fra indgangen til minerne er i sig selv en seværdighed. Her ser man ud over Lindenborg Ådal med de berømte Rebild Bakker på modsatte side af dalen og Rold Skov bagved. Derfor er kontrasten også stor, når man fra den smukke udsigt går ind i Thingbæks mørke og kølige minegange og pludselig har disse kæmpe kalkgrotter foran sig. Året rundt er der 8 graders varme i minerne, så husk at tage en trøje eller jakke med.

Guidet tur til Egholm


Egholm er en mindre ø i den østlige del af Limfjorden umiddelbart vest for Aalborg og Nørresundby. Øen er ca. 6 km² og har 49 beboere. Tidligere arbejdede de fleste beboere i landbruget, men i dag er mange pendlere. Egholm er forbundet med Aalborg via en færgeforbindelse med en overfartstid på ca. 5 minutter.

Guidet tur ved Godthåb Hammerværk


Godthaab Hammerværk er et arbejdende industrimuseum i landsbyen Godthåb syd for Aalborg. Museet har til huse i ældre industribygninger, som blev ledige ved nedlæggelsen af Zincks Fabrikker i 1977. Mange maskiner fungerer fortsat til frembringelse af have- og landbrugsredskaber drevet af vandkraft.

Udflugt til Lindholm Høje


Gravpladsen på Lindholm Høje er et af Danmarks smukkeste fortidsminder fra yngre jernalder og vikingetid. Den var i brug i perioden fra omkring år 400 efter Kr. til cirka år 1000, og de mange stensætninger på højen markerer næsten 700 brandgrave. På Vikingemuseet Lindholm Høje kan du opleve to store udstillinger – én om vikingernes liv på Lindholm Høje og en anden om oldtiden i Limfjordslandet. Museet har desuden en velassorteret museumsbutik, der blandt andet sælger kopier af originale vikingesmykker fundet på Lindholm Høje samt uldvarer, bøger og mjød.

Morgenvandring


Der serveres kaffe og rundstykker undervejs.

Besøg på Alderslyst Vingård


På sydsiden af Jyske Ås og med udsigt til Aalborg, finder du den smukke vingård Alderslyst. 
Gården "Alderslyst" er bygget i 1911, hvor den også fik navnet. I 1946 blev gården tilbygget.

Den første vinstok blev plantet i 2005, og i dag vokser der ca. 3000 planter på de sydvendte skråninger, i alt et areal på 6.000 m2. På gården produceres der både rødvin, hvidvin og rosevin. Samtidig er det også muligt at få æblevin, kirsebærvin og vingele i den lækre gårdbutik. I gårdbutikken er det også muligt at købe olivenolier i forskellige størrelser, søde oliven, søde tomater og figner.
Inge og Mogens Damsgaard tilbyder rundvisning og vinsmagning på både egne og udenlandske vine.

Byvandringer


Kom med på en guidet tur, og se de spændende steder, som vi passerer gennem det gamle Aalborg.


Hør om Aalborgs forvandling fra Vikingetiden over Middelalderen til nutiden. Maks. 30 per

Street art i Aalborg


Kom og oplev de mange gavlmalerier.

De seneste år er det ene fantastiske kunstværk efter det andet skudt op rundt omkring på aalborgensiske gader og facader. I dag tæller samlingen mere end 65 unikke street art-værker, og samlingen bliver kun større. Dermed er Aalborg en vaskeægte street art-by, som bare venter på at blive udforsket. Værkerne er skabt af både internationale, nationale og helt lokale kunstnere.